دانلودها

دانلود نشریه 832 (راهنمای ارزیابی ایمنی ساختمان پس از زلزله)

دانلود نشریه 832 راهنمای ارزیابی ایمنی ساختمان ها پس از زلزله
5/5 - (3 امتیاز)

راهنمای ارزیابی ایمنی ساختمان پس از زلزله با هدف ارائه روال برآورد تغییر شرایط ایمنی ساختمان نسبت به قبل از رویداد زلزله، از سوی سازمان برنامه و بودجه کشور منتشر گردیده است. لینک دانلود مربوط به نشریه 832 در ادامه این مطلب در دسترس می‌باشد.

نشریه 832 راهنمای ارزیابی ایمنی ساختمان ها پس از زلزله

یکی از نیازهای اولیه در مدیریت بحران پس از زلزله، شناسایی میزان آسیب‌های وارد شده به ساختمان ها و برآورد امکان استفاده از آن ها توسط ساکنان یا کاربران است. در بسیاری از زلزله های شدید و بسیار شدید در کشور، تعداد قابل توجهی از ساختمان ها دچار آسیب می‌شوند. به دلیل عدم اطمینان از ظرفیت باربری باقیمانده در سازه، بسیاری از ساکنان به داخل ساختمان مراجعت نمی‌کنند. اسکان آن‌ها در مجاورت ساختمان‌ها یا در محلی دیگر، بعضا باعث ایجاد مشکلات ثانویه می‌گردد. از این رو لازم است در اسرع وقت و با ارزیابی مقدماتی، از ورود ساکنان به ساختمان هایی که ایمن نیستند جلوگیری گردد. سپس ساختمان‌های تعمیرپذیر شناسایی و پس از تعمیر در اختیار مالکان قرار گیرد.

با توجه به مطالب فوق، تدوین ضابطه شماره 832 با عنوان «راهنمای ارزیابی ایمنی ساختمان ها پس از زلزله» توسط پژوهشگاه بین‌المللی زلزله شناسی و مهندسی زلزله و با هماهنگی امور نظام فنی اجرایی، مشاورین و پیمانکاران سازمان برنامه و بودجه کشور در دستور کار قرار گرفت. این ضابطه پس از تهیه، برای تایید و ابلاغ به عوامل ذینفع نظام فنی و اجرایی کشور به سازمان برنامه و بودجه کشور ارسال شد. پس از بررسی و تصویب، براساس نظام فنی اجرایی یکپارچه کشور، موضوع ماده 34 قانون احکام دائمی برنامه‌های توسعه کشور، ماده 23 قانون برنامه و بودجه و آیین نامه استانداردهای اجرایی مصوب هیات محترم وزیران تصویب و ابلاغ گردید.

هدف از انتشار نشریه 832 چیست؟

در زمان وقوع زلزله با توجه به گستردگی دامنه آسیب‌ها، مراجعات بسیار زیادی برای اعلام نظر راجع به وضعیت ایمنی ساختمان به مراجع مربوط صورت می‌گیرد. بر این اساس، تعداد زیادی از افراد بازرس در قالب گروه‌هایی به این منظور مورد نیاز خواهند بود. از این رو مهندسان دارای تخصص و تجربه میدانی در همه موارد در دسترس نخواهند بود. لذا بسیاری از افراد واردشده در این فرآیند مهندسان باتجربه در این زمینه نیستند.

از این رو لازم است فرآیندها و روش‌های موردنظر در محصول این راهنما باهدف فراهم آوری امکان یکنواختی و هماهنگی در درجه بندی شدت آسیب در ساختمان ها تدوین گردد. به گونه‌ای که هر دو گروه بازرس در ارزیابی یک ساختمان حتی المقدور به یک نتیجه راجع به ایمنی ساختمان رسیده و یک گونه اعلام نظر داشته باشند. فرم‌های ارائه شده در این راهنما حداقل های لازم برای عملیات بازرسی را ارائه می‌نماید. لازم است گروه بازرسی بر اساس مفاد این راهنما و تجربه کارشناسی، نسبت به وضعیت ساختمان قضاوت نموده و جمع‌بندی خود را در فرم‌ها ثبت نماید.

هدف این راهنما ارائه فرآیند ارزیابی ایمنی ساختمان ها و توصیه‌هایی برای تشخیص وضعیت ایمنی آن‌ها، بر اساس شرایط قابل مشاهده ساختمان پس از زلزله نسبت به قبل از آن می‌باشد. نکته مهم در این خصوص آن است که بسیاری از ساختمان های موجود حتی قبل از تجربه یک زلزله نیز ممکن است با توجه به شرایط طراحی، اجرا یا طول مدت بهره برداری بر اساس مقررات و ضوابط موجود ایمن نباشد. از این رو ایمن اعلام نمودن این ساختمان ها بدون مطالعات دقیق ارزیابی لرزه ای امکان پذیر نیست. بر این اساس در این راهنما هدف صرفا ارائه روال برآورد تغییر شرایط ایمنی ساختمان شامل تغییرات سیستم باربر ثقلی و جانبی ساختمان نسبت به قبل از رویداد (نه ایمنی لرزه ای ساختمان) می‌باشد. این راهنما به عنوان یک مرجع برای ارزیابی میدانی توسط گروه بازرسی قابل استفاده است.

دانلود آخرین ویرایش نشریه 832

آخرین ویرایش نشریه 832 (راهنمای ارزیابی ایمنی ساختمان ها پس از زلزله) در سال 1399 منتشر گردیده است. این نشریه از طریق لینک زیر قابل دانلود می‌باشد.

عنوان نشریه: دستورالعمل طراحی لرزه ای سازه و اجزای غیر سازه ای بیمارستان ها بر اساس عملکرد
کد/سال انتشار: نشریه 832/سال 1399
حجم/فرمت: PDF/12MB
لینک دانلود: دانلود

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *