مقالات

طراحی باغچه و فضای سبز ساختمان (به همراه 15 عکس)

طراحی باغچه و فضای سبز ساختمان
5/5 - (4 امتیاز)

از خصوصیات محوطه سازی و فضای سبز می‌توان به ایجاد فضایی دلنشین، روحیه‌بخش و جذاب را که برای استفاده‌کنندگان از آن به وجود می‌آورد اشاره کرد. همچنین طرح‌های متفاوت و متناسب با ساختمان یا ویلا در اطراف بنا تاثیر فراوانی در زیبایی و لذت‌بخش بودن فضا موردنظر دارد. یکی از در دسترس‌ترین فضاها برای زیباسازی با گل و گیاه، طراحی باغچه است.

محوطه سازی حیاط و طراحی باغچه یکی از لذت‌بخش‌ترین بخش‌های طراحی و معماری می‌باشد. با طراحی اصولی، زیبا و خلاقانه حیاط و فضای سبز خانه‌های ویلایی و حتی آپارتمانی می‌توان محیطی دلنشین و آرام بخش ایجاد کرد. مطلب پیش رو به بررسی اصول و نکات مهم طراحی حیاط و باغچه خانه‌ها می‌پردازد و تصاویری از طراحی‌های نوین و زیبا نیز در آن ارائه شده است.

طراحی باغچه و فضای سبز ساختمان

محوطه سازی و ابزارهای آن

در محوطه سازی همیشه با گیاهان متنوع سر و کار داریم چون گیاهانی که در فضای سبز مورد استفاده قرار می‌گیرند همیشه علاوه بر شرایط ارثی و ژنتیکی، از شرایط اکولوژی (محیط زیست) نیز متأثر هستند. مانند تغییرات درجه حرارت، حداقل مطلق دما، میانگین و حداکثر مطلق دما، تغییرات میزان رطوبت نسبی هوا، بارندگی‌ها، تعداد روزهای ابری و آفتابی، کوتاهی و بلندی روز و شب و دیگر پدیده‌های جوی به دقت توجه شود.

استفاده از آلاچیق، آبنما، برکه، نهر، استخر، گل کاری، درختکاری، رواق، باربیکیو و… از بخش‌های مهم محوطه سازی به شمار می روند. که با توجه به مساحت و خواست کارفرما طرح‌ها و المان‌های متفاوتی در محوطه سازی (لند اسکیپ) مورد استفاده قرار می‌گیرند. یکی از مهمترین و موثرترین فاکتورها در طراحی مناسب دکوراسیون فضای باز حیاط های ویلایی، باغچه ها هستند.

باغچه ها را می‌توان به شیوه‌های مختلفی طراحی و ایجاد کرد. کاشت درختان و گل‌های زینتی، استفاده از دکورهای ساده و برخی کارهای ساده می‌تواند زیبایی باغچه ها را دو چندان کند و حیاط خانه‌های ویلایی را شیک و زیبا سازد. بنابراین درنظر گرفتن شرایط آب و هوایی منطقه، شناسایی گیاهانی که با شرایط محل زندگی سازگاری دارند، گام اول برای کاشت گیاهان و گل‌های زینتی در باغچه و حیاط ساختمان می‌باشد.

طراحی باغچه و فضای سبز ساختمان

نورپردازی فضای سبز

نورپردازی فضای سبز، استفاده از سنگ فرش، آب نما، مبلمان مناسب، استفاده از سنگ‌ها و سنگ‌ریزه‌ها و… نیز باید متناسب با شرایط و مقدار فضای موجود، مورد استفاده قرار گیرند. سیستم آبیاری مناسب برای نگهداری گیاهان نیز از موارد مهم برای این منظور می‌باشد. درنظر گرفتن صرفه‌جویی در مصرف آب و نیز سهولت در انجام آبیاری (سیستم آبیاری قطره‌ای و یا سیستم آبیاری هوشمند) نیز از مسائل مهمی است که باید رعایت گردد.

تصاویر طراحی باغچه و فضای سبز ساختمان

تصاویر طراحی فضای سبز محوطه سازی ساختمان عکس محوطه سازی ساختمان عکس های سنگ فرش طراحی فضای سبز ساختمان طراحی باغچه و فضای سبز ساختمان طراحی باغچه و فضای سبز ساختمان محوطه سازی باغ طراحی باغچه و فضای سبز ساختمان طراحی باغچه و فضای سبز ساختمان طراحی باغچه و فضای سبز ساختمان  طراحی باغچه و فضای سبز ساختمان  طراحی باغچه و فضای سبز ساختمان

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *